0

Ostoskorisi kaipaa tuotteita :)

Tietoja yrityksestä

Muksukkaan juuret varhaiskasvatuksessa

Käpälämäen Päiväkodit (Käpälämäen Varhaiskasvatus Oy - 2688957-3) on yksityinen varhaiskasvatuspalveluiden tuottaja. Haluamme olla tukemassa lapsen vastuullista suhtautumista ympäristöön kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Ympäristö ja luonto ovat tärkeimpiä toimintamuotojamme. Ulkoilu on suuri nautinto säästä riippumatta ja luonto tarjoaakin lapsille monenmoista ihmeteltävää. Yksikkömme ovat pieniä ja niiden sijainti mahdollistaa elämykselliset luontoretket päivittäin. Pienissä ryhmissä korostuu kodinomaisuus, turvallisuus ja kiireettömyys.

Käpälämäen Päiväkodit jatkaa matkaa kohti tavoitettaan. Tähtäimenä on kestävän kehityksen mukaisesti, että ihmiset oppivat elämään sopusoinnussa luonnon ja toistensa kanssa.

Muksukaskauppa sai alkunsa päiväkodin eteisessä

Muksukaskaupan tarina alkoi hiljalleen kyteä päiväkodin eteisessä, kun hoitajat pähkäilivät lasten ulkovaatteiden kestävyyden ja käytännöllisyyden kirjoa. Pohdintaa syntyi siitä, miten joku vaate toimii ja soljuu mukavasti lapsen päälle. Kun taas toinen vaate tökkii ja tarraa muihin vaatteisiin kiinni. Miten joku vaate sähköistää lapsen hiukset takkuun. Yksi pipo hiostaa, toinen valuu otsalle ja kolmannessa on lyhyet nauhat. Kauniita ja ihania vaatteita, mutta epäkäytännöllisiä lapsen päiväkotiarjessa. Sadepäivien aamut pistivät mietteliääksi. Kunpa joku levittäisi lattialle lapsen eteen valmiiksi mietityn sadeasukokonaisuuden, jonka kaikki osat sopivat toisiinsa ja lapsella olisi mahdollisuus onnistua itse pukemisessa. Erään metsäretken jälkeen, lasten ollessa taas märkiä joko hiestä tai kurahousujen läpi vuotaneesta vedestä, se idea sitten syttyi. Oivalsimme, että lapset itse ja päiväkodin ammattilaiset ovat ihan parhaat asiantuntijat antamaan vinkkejä lasten ulkovaatepukeutumisesta. Kuuntelimme myös päiväkoti-ikäisten lasten huoltajien kokemuksia laadukkaista ja toimivista ulkovaatteista. Siinähän se verkkokauppapaketti sitten olikin edessämme toteuttamista ja nimeä vaille valmis. Nimi meillä jo oikeastaan olikin. Nimittäin aikoinaan järjestettiin päiväkodissa myyjäiset ja lapset pohtivat nimeä tapahtumalle. Lasten leipoessa pipareita tapahtumaan, yksi poika ilmoitti kuuluvalla äänellä, että sehän on tietenkin MUKSUKAS!

Joskus hyvät asiat ovat jo olemassa siellä täällä, sikin sokin. Tarvitaan vain jokin niitä hyviä yhdistämään. Me yhdistimme ulkoilevat lapset, varhaiskasvatuksen ammattilaiset, lasten huoltajat ja laadukkaat tuotteet.

Täältä pääset kurkkaamaan myös päiväkotiarkeemme: https://www.kapalamaenpaivakodit.fi/