0

Ostoskorisi kaipaa tuotteita :)

Lapsen kerrospukeutuminen ulkoleikkeihin

lokakuu 26, 2021 2 minuutin lukuaika

Lapsi leikkii säällä kuin säällä

Päiväkoti-ikäinen lapsi ei mieti sään mukaan leikkiäkö vaiko ei. Lapsi leikkii aina, säällä kuin säällä. Vaatteet ja niiden väliin jäävä ilma eristävät lämmön, jonka lapsi itse liikkuessaan tuottaa. Mikään vaate ei lämmitä, jos ollaan pitkään paikallaan.

Aluskerros

Aluskerros on tärkein, koska se on suoraan ihoa vasten. Aluskerros siirtää hikeä ulompiin kerroksiin. Kun iho on kuiva, pysyy se lämpimänä. Vaikka puuvilla on mukava ihoa vasten, ei se kuitenkaan kosteana lämmitä lainkaan. Valitse alle vaate, joka sisältää luonnonmateriaalia, villaa tai silkkiä.

Välikerros

Välikerros on mukava, kun se on helppo pukea ja riisua. Vetoketjullinen villa- tai fleecehaalari on hyvä. Erilliset ylä-ja alaosat on muistettava pukea niin, ettei selkä jää paljaaksi.

Ulkokerros

Ulkokerros suojaa kosteudelta ja tuulelta. Lämpö pysyy lähellä lapsen vartaloa, eikä kylmäkään sää pääse viilentämään lasta. Päiväkoti-ikäisen ulkoleikkeihin paras vaihtoehto on sopivan kokoinen haalari. Mikäli ulkovaatetus on tiukka eikä ilmakerroksia jää vaatteiden väliin, pääsee kylmä lähelle lapsen vartaloa. Hyväksi koettu yhdistelmä on haalari vuodenajan mukaisesti ja lisänä perinteinen sadeasu. Kurahousut suojaavat monessa tilanteessa haalaria ja sadetakin voi ottaa pois, jos tulee liian lämmin.

Kädet

Kädet pysyvät parhaiten lämpöisinä, kun hanskan alla on ohuemmat hanskat. Pitkävartinen rukkasmalli on sormikkaita parempi vaihtoehto. Kostealla tai tuulisella säällä kannattaa vetää vielä kurahanskat päällimmäiseksi.

Jalat

Jalat pysyvät lämpöisinä, kun ihoa vasten on luonnonmateriaalia sisältävät pitkävartiset ohuet sukat ja päällimmäisinä kunnon perinteiset villasukat. Muista sukkalukko (housun lahje sukan varren alle), etteivät sukat valu varpaisiin tai housunlahkeet nouse pohkeisiin. Puuvillaiset sukat ovat hiostuessaan kylmät. Jarrusukat voivat toimia sisätiloissa tossujen korvikkeena, mutta ulkona muoviset jarrupalat kylmettävät lapsen jalat. Vuorelliset kumisaappaat toimivat hyvin villasukan kanssa viileämmälläkin kelillä. Pakkasella parhaat ovat varrelliset lämpimät talvijalkineet villapohjallisilla. Jalkineen pohjassa on hyvä olla sen verran kantaa, että ulkohousujen jalkalenkit pysyvät niissä paikoillaan.

Pää

Pää suojataan tuulenpitävällä ja korvat peittävällä päähineellä. Putkihuivi suojaa kaulaa ja kasvoja viimalta. Paksumpi kypärämyssy, joka suojaa myös kaulaa on hyvä valinta sellaisenaan, ohut kypärämyssy soveltuu hatun alle. Sadehattua tarvitaan kostealla. Takin tai haalarin huppu vielä lisäksi kylmemmällä kelillä. 

Tutustu Muksukkaan kevät-, kesä-, syys- ja talvivalikoimaamme!

Iloisia ja lämpöisiä ulkoiluhetkiä suomen eri keleihin!